Vandringsleden

Vildmarken runt sjön Närsen (Närssjön) erbjuder en ca 4,5 mil lång vandringsled, ett paradis för den naturintresserade och en lisa för själen.

För den som vill fiska finns fina fiskemöjligheter, där abborre och gädda hör till den vanligaste fångsten.

Förutom att vandra och/eller fiska finns bland annat möjligheter att vaska guld, paddla kanot, ro båt, följa orrspel, botanisk exkursion, älgsafari eller varför inte bara vara?

Vandringsleden har tre rymliga eldpallkojor: en vid Köråsälva med 16 kojplatser, en vid Bångvika med 12 kojplatser där några är anpassade för rörelsehindrade, samt en vid Närsälva med 16 kojplatser.
Vid Bångvika kan man köra ut på bryggan med rullstol, vilket gör det möjligt för alla att fiska!

Nyhet för i år är vår nya, fina stuga Köråsälva 2. Den har fyra kojplatser och är uppvärmd av gasolkamin och har gasolspis.

Eldpallkojorna (stugorna) är tänkta att passa en fyradagars vandringstur med tre övernattningar. Det betyder en dryg milslång promenad varje dag i den sköna naturen runt Närssjön.

Huvudleden runt sjön är gulmarkerad och de två "genvägar" som finns över de bägge stora näsen är rödmarkerade, vi har i största möjliga mån lagt leden så nära sjön som vi kunnat. Detta medför emellertid att vissa partier runt sjön kan vara, beroende av årstid och nederbörd, ganska blöta. Vi rekommenderar att man använder kängor med lite högre skaft för sin vandring.

Vi rekommenderar alla som har tänkt att vandra vår led att ta kontakt med oss innan ni ger er ut, vi tillhandahåller aktuella kartor och kan bidra med information om aktuell status på leden. Vi kan även hjälpa er, att planera er vandring, för att ni skall få en så bra upplevelse som möjligt.

Klicka på kartan för att se den större

loading...