Vägbeskrivning och Logi

Vägbeskrivning:
Närssjön ligger på Nås västra Finnmark, i Vansbro kommun i Dalarna.
Riksväg 26, sväng mot Lindesnäs väg 521. Åk 12 km, sväng vänster över bron. Efter 2 km är Du i Lövhagen, vid vår reception/nyckelhämtning.
E16 från Nås, åk ca 12 km mot Lindesnäs. Sväng höger vid skylt Sågen. Åk ca 11 km till byn Lövhagen (reception/nyckel).

Logi:
Det finns tre eldpallkojor och en mindre stuga att hyra. Dessa hus har olika standard och storlek. För att se de olika husen, klicka i  listan under kartan.

I stugorna finns liggunderlag och husgeråd, glas och porslin för 16 personer, i Bångviken för 12 personer. Det finns även oljelampor och lampolja att lysa upp kvällarna med (klicka på bilden här bredvid). I Köråsälva finns en så kallad Muurikka, det vill säga en slags stekhälla att ställa i eldstaden och som fungerar som en stek- eller wokpanna.

Vandringsleden har tre rymliga eldpallkojor:

  • Köråsälva har 16 kojplatser. Hit leder, förutom vandringsleden förstås, en nybruten väg som det går utmärkt att köra barnvagn, rullstol, rollator, fyrhjuling och cykel på. Hit är Din hund välkommen!
  • Köråsälva 2, Lillstuga, har 4 kojplatser och är en lite lyxigare stuga med gasolkamin och -plattor. Från verandan kan du klättra ner direkt i vattnet och ta ett morgondopp. Hit är Din hund välkommen!
  • Bångvika har 12 kojplatser där några är anpassade för rörelsehindrade. Här är alla faciliteter anpassade, såsom utedass och matkällare. Vid Bångvika kan Ni köra ut på bryggan med rullstol, vilket gör det möjligt för alla att fiska! Hit är det dock inte tillåtet att ta med djur.
  • Närsälva har 16 kojplatser och ligger, liksom övriga stugor, mycket vackert belägen alldeles invid vattnet. Sista biten från parkerad bil till stugan, är en vältrampad stig som tar 10-15 minuter att gå. Hit är Din hund välkommen!Telefon: 0281-320 38
E-mail: info@narssjon.se